4 πράγματα που πρέπει να κάνετε την ημέρα του αγώνα

Ημέρα αγώνα είναι δύσκολο, όπως είναι, αλλά μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο αν ορισμένα πράγματα δεν ας ληφθεί υπό τηνοσφή καμία ημέρα. Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε ότι πολλοί έμπειροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων θεωρούν το κλειδί για τις επιδόσεις τους:

Φάτε πριν από τον αγώνα

Πολλοί δρομείς τρώνε δύο φορές πριν από την έναρξη. Μετά την άνοδο, θα έχουν ένα 200-θερμίδων με βάση τους υδατάνθρακες σνακ, όπως μια φέτα τοστ ολικής αλέσεως και 2 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο, ή πλιγούρι βρώμης, 1% γάλα και μισή μπανάνα.

Στη συνέχεια, μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, θα φάνε ξανάσαν μια γρήγορη 200-θερμίδων μπαρ ενέργειας. Και στις δύο περιπτώσεις, πάνε για τους υδατάνθρακες.

Το σώμα σας έχει "νηστεία" κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να θέλετε να φορτίο πριν από τον αγώνα.

Θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο γλυκογόνο που το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για τα καύσιμα προτού να γυρίσει στη χρησιμοποίηση του λίπους (και να επιβραδύνει το χρόνο ρυθμού σας).

Φοράτε οικεία εργαλεία

Ημέρα αγώνα δεν είναι η ώρα να κάνει το ντεμπούτο του ένα νέο ζευγάρι υψηλής τεχνολογίας παπούτσια για τρέξιμο ή ακόμα και μια νέα στολή τρέχει.

Είτε θα μπορούσε να σας τρίψει το λάθος τρόπο καθιστώντας τον αγώνα οπουδήποτε από άθλια να μην είναι σε θέση να τελειώσει λόγω έντονου πόνου.

Εάν πρόκειται να φορέσετε κάτι νέο, να είστε βέβαιος ότι το έχετε δοκιμάσει πρώτα σε έναν από τους μακροχρόνιους αγώνες σας για να εξασφαλίσετε την τακτοποίηση και την αντίσταση στο δέρμα.

Μιλώντας για ρούχα, μην φοράτε τίποτα βαμβάκι για να συμπεριλάβει εσώρουχα. Πηγαίνετε αντ'αυτού για οποιοδήποτε από τα νεώτερα υγρασία-wicking υφάσματα.

Φάτε/πιείτε κατά τη διάρκεια του αγώνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αρκετή ικανότητα αποθήκευσης γλυκογόνου για να ολοκληρώσουν έναν πλήρη μακρύ αγώνα τουλάχιστον δύο ωρών.

Για να σας μεταφέρει μέχρι το τέλος (ή τουλάχιστον μακρύτερα κάτω από το δρόμο), τρώνε ένα υψηλής carb μπαρ ενέργειας στα μέσα του δρόμου για να καθυστερήσει την καύση του λίπους.

Μερικές εκατοντάδες θερμίδες μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να σας στηρίξει μέχρι το τέλος.

Το νερό είναι ο καταλύτης που είναι απαραίτητος για το σώμα σας για να κρατήσει τους μυς σας εργασίας.

Ακόμη και ένα 2% έως 3% απώλεια του σωματικού βάρους λόγω της απώλειας νερού είναι αρκετό για να αλλάξει το ρυθμό σας αρνητικά.

Ένας καλός κανόνας είναι να παρακάμψετε τον πρώτο σταθμό νερού (επειδή όλοι σταματούν ήδη εκεί) και να επιλέξετε ένα περαιτέρω κάτω από το δρόμο που είναι λιγότερο γεμάτο.

Θα είστε σε θέση να αρπάξει κάτι πιο γρήγορα χωρίς να επηρεάσει το χρόνο σας.

Συνεχίστε να χτυπάτε τους σταθμούς νερού καθώς προχωράτε κατά μήκος του αγώνα.