3 λόγοι για τους οποίους η εγγραφή σε έναν αγώνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το τρέξιμό σας

Παρόλο που μπορείτε να βελτιώσετε το τρέξιμό σας χωρίς να εγγραφείτε για να τρέξετε έναν αγώνα, οι περισσότεροι καθηγητές φυσικής κατάστασης θα σας πουν ότι θα βελτιώσετε το τρέξιμο εάν έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο - μια ημερομηνία αγώνα.

Μόλις δεσμευτείτε να τρέξετε μια συγκεκριμένη κούρσα και πληρώσετε το τέλος εισόδου, όλα τα συστήματα είναι στο μυαλό σας - έχετε έννομο συμφέρον να είστε προετοιμασμένοι να τρέξετε την ημέρα του αγώνα και όλα από τώρα έως εκείνη την ημέρα θα επικεντρωθούν στην προπόνηση για αυτό.

Οι λόγοι για τους οποίους αυτή η ενέργεια βελτιώνει την λειτουργία σας είναι τρεις φορές:

Έχοντας έναν στόχο

Έχοντας έναν στόχο - προετοιμασμένο να τρέξετε διανοητικά και σωματικά μέχρι την ημερομηνία του αγώνα - έχετε πλέον κάτι να δουλέψετε.

Και ταιριάζει σε όλες τις απαιτήσεις ενός στόχου. Είναι ρεαλιστικό, εφικτό και μετρήσιμο.

Επιλέγοντας την ημερομηνία προπόνησής σας αρκετά πριν από την ημερομηνία του αγώνα σας, είναι ρεαλιστικό ότι θα έχετε χρόνο να προπονηθείτε για αυτόν τον αγώνα.

Εάν είστε σωστά προετοιμασμένοι την ημέρα του αγώνα, είναι δυνατό να επιτύχετε τα αποτελέσματα που αναζητάτε. Και αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μην έρχονται πρώτα. Ίσως τελειώνει ο αγώνας, αν αυτός είναι ο πρώτος σας.

Είναι δική σας να αποφασίσετε. Και είναι μετρήσιμο. Είτε ολοκληρώνετε τον αγώνα είτε όχι.

Δέσμευση σε αυτόν τον στόχο

Μόλις εγγραφείτε για έναν συγκεκριμένο αγώνα και πληρώσετε τα χρήματά σας, τώρα έχετε μια δέσμευση όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για τους διοργανωτές αγώνων και άλλους που λέτε για την επερχόμενη εκδήλωσή σας. 

Το να μην τρέξεις (χωρίς καλό λόγο), όχι μόνο θα απογοητευόσασταν, αλλά και όλοι οι άλλοι που σε υποστηρίζουν.

Έχοντας ένα σχέδιο

Τώρα έχετε τον στόχο και τη δέσμευση.

Το μόνο που μένει είναι η σωστή προπόνηση για την εκδήλωση, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε σε καλύτερη κατάσταση την ημέρα του αγώνα. Και εκεί έρχεται το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα.

Εάν έχετε επιλέξει το κατάλληλο σχέδιο και έχετε δώσει στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να προπονηθείτε, αυτό θα αυξάνει σταδιακά και θα βελτιώσει την πορεία σας κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, έτσι ώστε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να τρέξετε με τον μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού.

Ωστόσο, εάν τραυματιστείτε ή αντιμετωπίσετε κάποια αναστάτωση, απλώς επιστρέψτε στο δρόμο και συνεχίστε την προπόνηση.

Οι λόγοι που δηλώνουν ότι η εγγραφή σε έναν αγώνα βελτιώνει το τρέξιμο αφορά περισσότερο την ψυχική πρόκληση και την προετοιμασία, μαζί με τη σωματική. Με αυτήν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, δέσμευση και σχέδιο, το σώμα θα ακολουθήσει αυτό που το μυαλό θέλει να κάνει.